blogname

112
schagen.nl

De nieuwsgroep
voor Nederland!
Aanhouding na drugstest


Vanaf 1 juli kan de politie naast de alcoholtest nu ook de speekseltest inzetten bij een verkeerscontrole. Hiermee kan drugsgebruik worden aangetoond. De speekseltest kan meerdere soorten drugs herkennen. Een speciaal apparaatje geeft na enkele minuten aan of de bestuurder drugs heeft gebruikt, en zo ja, welke drugs.

Als één van deze positief is dan volgt een bloedtest om aan te tonen wat het gehalte van de stof in het bloed is en of deze waarde dan strafbaar is. Deze bloedtest wordt afgenomen door een arts.
Afgelopen nacht hielden agenten na een controle een 33-jarige bestuurder aan op de Kerkweg in Tuitjenhorn. De speekseltest gaf aan dat hij onder invloed was van Amfetamine. (AMP). Vervolgens hebben agenten op het bureau een bloedtest laten afnemen.

De man heeft een rijverbod gekregen en binnenkort krijgt de politie de uitslag van de bloedtest.

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws