blogname

112
schagen.nl

De nieuwsgroep
voor Nederland!
Branden in Schagen en Nieuwe Niedorp


Op donderdagmorgen 1 februari omstreeks 00.40 uur kregen de hulpdiensten een melding van een autobrand op de Meerval in Schagen.
Ter plaatse bleek een personenauto in lichterlaaie te staan.
De auto stond in een parkeervak, maar doordat deze op ongeveer tweeënhalve meter van de gevel van een woning stond, reikte de vlammen ook tot aan de woning. Een auto, die naast het brandende voertuig stond, kon worden weggeduwd. Hierdoor bleef de schade aan deze auto beperkt. Na het blussen van de auto kon nog geen brandsoorzaak worden vastgesteld.

Omstreeks 01.45 uur kwam een melding binnen van een brand bij een leegstaande boerderij aan de Oosterweg in Nieuwe Niedorp. Ter plaatse bleek een stapel brandende takken tegen het pand te liggen. Doordat de brandweer snel ter plaatse was, kon een grote brand worden voorkomen.

Zowel de autobrand in Schagen als de boerderijbrand in Nieuwe Niedorp werd een personenauto gezien door omstanders. De politie trof de bewuste auto aan en konden de 29-jarige bestuurder uit de gemeente Hollands Kroon aanhouden.

De politie is een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen of personen die informatie hebben contact op te nemen.

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws