Inwoner Sint Maartensbrug vrijgesproken van mishandelen en bedreigen ex

SINT MAARTENSBRUG – De rechtbank in Alkmaar heeft Lesley K. (28) uit Sint Maartensbrug dinsdagmiddag vrijgesproken van het mishandelen en bedreigen van zijn ex-vriendin.

Door de officier van justitie was vanwege de vergrijpen twee weken geleden een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van zes weken tegen de man geëist.

De vrouw had vorig jaar in augustus verklaard dat K. haar tijdens hun relatie regelmatig met de dood had bedreigd en mishandeld.

Kopstoot

Zo zou hij haar de keel dicht hebben geknepen, aan de haren hebben getrokken en een kopstoot hebben uitgedeeld. Ook zou K. haar met de dood hebben bedreigd, wanneer ze naar de politie stapte.

De verdachte bracht daar tijdens de zitting tegenin, dat hij altijd goed voor haar geweest was. Hij zei dat de vrouw hem allerlei zaken in de schoenen schoof die ze met haar vorige vriend had meegemaakt.

De man en vrouw gebruikten ten tijde van hun relatie veel door hemzelf gemaakte ghb.

Inconsequenties

De rechtbank in Alkmaar constateerde ’inconsistenties’ in de verklaringen van de aangeefster. Voor zowel de mishandeling als bedreiging was in de ogen van de rechters onvoldoende ondersteunend bewijs.