’Hyena’ gespot tussen Nieuwe Niedorp en Obdam

NIEUWE NIEDORP – Bij de politie is een heel bijzondere melding binnen gekomen. Mensen zouden een hyena hebben zien lopen tussen Obdam en Nieuwe Niedorp.

Volgens de Niedorper wijkagent Bas Dirkmaat werd er donderdagavond gemeld dat er een ’hyena-achtig beest’ rondliep. ,,Die eerste melding was om half elf ’s avonds op de Obdammerdijk bij Obdam.

Drie uur later, om half twee, werd er door andere mensen een ’grote zwarte hond’ gezien bij de N242 bij Nieuwe Niedorp. Het is opvallend dat er twee meldingen over een dier zo relatief vlak achter elkaar bij ons binnenkomen.’’

Volgens Dirkmaat wordt er bij Dierenpark Hoenderdaell in Anna Paulowna geen hyena vermist. ,,Daar houden ze die dieren wel, in tegenstelling tot het dierenpark Blankendaell in Tuitjenhorn. Maar er is er dus niet eentje zoek.’’