Geen treinen tussen Schagen en Den Helder

2018-05-07 17:19:32

Foto: Heavenly

2018-05-07 17:19:32

Foto: Heavenly

2018-05-07 17:19:32

Foto: Heavenly

Schagen – Maandagmiddag is het treinverkeer plat gelegd tussen Schagen en Den Helder. Er was een aanrijding met een persoon. Het was bij de spoorweg overgang op de Keinsmerweg richting t’Zand.

De trein heeft vertraging en volgens de NS zou het ongeveer duren tot 18:30 uur

De Brandweer, Pro rail incidentenbestrijding en de politie zijn ook aanwezig. Het gebied rondom de spoorweg overgang is afgezet met politielint.

Rond 16:45 kwam er een anderen trein vanuit Den Helder om de passagiers op te vangen en verder hun reis te laten vervolgen.

 

Update: zo rond 18:15 uur is het spoor weer vrijgegeven

Lokaal nieuws

Illegaal vuurwerk in woning Warmenhuizen

Warmenhuizen - In een woning aan de Dorpsstraat in Warmenhuizen heeft de politie dinsdag vuurwerk en (hard)drugs aangetroffen. Bij de politie was informatie binnen gekomen over de aanwezigheid van illegaal vuurwerk. Op basis van deze informatie besloot de politie over te gaan tot actie. Bij een doorzoeking werd het illegale spul aangetroffen. Een 16-jarige jongen uit Warmenhuizen is door de politie als verdachte aangehouden. De politie heeft 69 kilo vuurwerk in beslag genomen. Strafbaar en gevaarlijk Illegaal vuurwerk is strafbaar. De politie treedt hard op tegen gebruikers van illegaal vuurwerk, omdat dit vuurwerk levensgevaarlijk is en overlast en forse schade veroorzaakt. De politie reageert snel op meldingen van burgers over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk en op meldingen over misbruik van legaal vuurwerk.

Lees verder...
Jongen betrapt op spuiten graffiti

Schagen - Een 16-jarige jongen uit Schagen is dinsdagavond rond 21.10 uur aangehouden voor het spuiten van graffiti. Een agent in vrije tijd betrapte de jongen op heterdaad. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in.

Lees verder...
Drie doden bij verkeersongeval

Anna Paulowna - In de nacht van vrijdag op zaterdag kwamen twee 16-jarige jongens en een 15-jarige jongen, alledrie afkomstig uit Anna Paulowna, om het leven bij een ongeval op de Sportlaan. De auto waar zij in zaten kwam even na middernacht tegen een lichtmast terecht. Door de klap werden enkele inzittenden uit de auto geslingerd. De drie jongens werden door omstanders en hulpverleners gereanimeerd. Hun verwondingen waren echter zo ernstig dat zij ter plaatse overleden. Naar ziekenhuis Een 20-jarige man uit Oudesluis en een 17-jarig meisje uit Anna Paulowna, die ook in het voertuig zaten waren gewond maar wel aanspreekbaar. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis waar bloed van hen afgenomen is. Oorzaak nog onduidelijk Op dit moment is onduidelijk wie de auto bestuurde en wat de oorzaak is van het ongeval. Hiernaar wordt onderzoek gedaan. Bent u getuige geweest en heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op via 0900-8844

Lees verder...
Straatroof in Schagen

Schagen - Een 18-jarige man uit Den Helder is zondagmiddag vermoedelijk het slachtoffer geworden van een straatroof. Het slachtoffer reed op zijn fiets rond 16.00 uur bij de verkeerslichten aan de Julianaweg met de Zuiderweg in Schagen toen hij het idee had dat hij gevolgd werd. Kort daarop werd hij bij zijn keel gegrepen en voelde de verdachte in het slachtoffer zijn broekzak. Hij pakte zijn telefoon en is toen op de vlucht geslagen. Het slachtoffer kan de verdachte als volgt omschrijven. Man. Stevig postuur. Zwarte tatoeage in zijn nek. Beetje rood krullend haar. Witte schoenen. De politie heeft uw hulp nodig. Heef u iets gezien of gehoord wat te maken kan hebben met deze vermoedelijke straatroof dan komen wij graag in contact met u. u kunt bellen op 0900-8844.

Lees verder...
Lichaam drenkeling aangetroffen

Noord-Scharwoude - Het lichaam van de drenkeling waar zondag naar gezocht werd in het water op recreatiegebied Geestmerambacht is vannacht aangetroffen. Zondagochtend tegen 12.00 uur werd er bij hulpdiensten melding gemaakt van iemand die in nood verkeerde in het water op het recreatiegebied. Aanvankelijk was het niet zeker of zich inderdaad iemand in het water bevond. In de loop van de middag werden echter persoonlijke eigendommen en de fiets van de 31-jarige man uit Alkmaar aangetroffen. Het lichaam van de drenkeling werd uiteindelijk vannacht gevonden en kon uit het water worden gehaald.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Dieven nemen voor 4000 euro aan spullen mee bij inbraak Noordvliet

In de nacht van 14 op 15 november is er bij het elektronicabedrijf Mobiworks aan de Noordvliet Noordzijde in Maassluis ingebroken. Twee personen vernielde een ruit en gingen twee minuten hun gang in de winkel. De inbrekers hebben tussen de drie- a vierduizend euro aan spullen meegenomen. Ook werd zestig euro uit de kassa meegenomen. De buiten bestond vooral uit mobiele telefoons en laptops. Alle mobiele telefoons van onder andere Huawei, Samsung en Apple en twee tablets en laptops zijn gestolen. Als laatste zijn ook nog twee pakketjes meegenomen, die voor een klant bedoeld waren. De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie. De recherche heeft ter plekke onderzoek gedaan. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844 of Anoniem. via 0800-7000. Foto's: Ingezonden

Lees verder...
Flat aan P.C. Hooftlaan tegen vlakte voor herstructurering Sluispolder-West in Maassluis

Sinds deze week wordt de flat aan de P.C. Hooftlaan gesloopt. De sloop is nodig, omdat de flat plek moet maken voor nieuwe appartementen. Het geheel is nodig voor de herstructurering van het gebied Sluispolder-West. Bij de sloop wordt gebruik gemaakt van een grote sloopkraan. Vervolgens vindt in 2019 nieuwbouw op deze locatie plaats. In dit nieuwbouwplan is geprobeerd zoveel mogelijk appartementen te ontwikkelen die geschikt zijn voor de bewoners van seniorencomplex De Vliet. https://youtu.be/8BtE_Cs-KRM

Lees verder...
Vrouw meegesleurd in taxi

Amsterdam - De recherche doet onderzoek naar een incident met een taxi waarbij een 42-jarige vrouw gewond is geraakt. De vrouw neemt op vrijdag 9 november rond 21.45 uur een taxi vanaf het Centraal Station richting Amsterdam-West. Op de Admiraal de Ruijterweg, tussen de Bos en Lommerweg en de Reinaert de Vosstraat, krijgen de vrouw en de taxichauffeur een woordenwisseling over het maken van een bon voor de taxirit. De vrouw heeft op dat moment het portier al geopend, maar voordat ze de taxi goed en wel kan uitstappen, geeft de taxichauffeur gas. Met als gevolg dat de vrouw enkele meters wordt meegesleurd en daarna de taxi uitvalt. De chauffeur rijdt vervolgens weg. De vrouw blijft gewond op de weg liggen en meerdere omstanders bekommeren zich direct om haar. Het lukt haar om zelfstandig naar huis te komen, waar alsnog de hulpdiensten worden ingeschakeld. Een arts stelt vast dat de vrouw meerdere kneuzingen, schaafwonden en andere verwondingen heeft opgelopen. De recherche doet onderzoek om erachter te komen wie de taxichauffeur is. Camerabeelden worden bekeken om daar meer duidelijkheid over te krijgen. Over de chauffeur en de taxi is de volgende informatie bekend: Man van rond de 20 jaar oud Tussen de 1.70 en 1.80 meter lang Donker kort geknipt haar Lang symmetrisch gezicht Donkere ogen Lichte huidskleur Glad geschoren gezicht Vrij lage stem De man sprak Engels met een Nederlands accent De taxi was licht van kleur en het was een 5-deurs model zonder schuifdeuren Daarnaast wil de recherche heel graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest. Het slachtoffer heeft meerdere personen horen schreeuwen, wat zou betekenen dat zij gezien hebben wat er gebeurd is. Bent u getuige geweest of heeft u mogelijk meer informatie over dit incident? Neem dan contact op met de recherche in Amsterdam-West via 0900-8844. Informatie kan ook anoniem worden doorgegeven via 0800-7000.

Lees verder...
16-jarige gepakt voor gewapende overval

Eindhoven - In het onderzoek naar een gewapende overval op een filiaal van Kruidvat in Eindhoven, begin deze maand, heeft de recherche een jonge verdachte opgepakt. De zaak aan het Meerplein was op vrijdag 2 november het doelwit van vier jonge overvallers, die met een vuurwapen en een bijl de winkel rond 19.30 uur binnenstapten. Tijdens de overval waren er veel klanten in de zaak aanwezig. Uiteindelijk dropen de overvallers af zonder buit. Medewerkers en klanten bleven geschrokken achter. Arrestatie In de loop van het onderzoek kwam een 16-jarige jongen uit Eindhoven als verdachte naar voren. Hij werd dinsdagmiddag opgepakt in zijn woning en zit op dit moment nog vast. De recherche gaat door met het onderzoek en hoopt op korte termijn nieuwe aanhoudingen te verrichten.

Lees verder...
Fietsers bekeurd bij verlichtingscontroles

Den Haag-Delft-Leiden - Agenten van Team verkeer hielden deze week op drie avonden verlichtingscontroles. In totaal bekeurden zij 93 fietsers voor het niet correct voeren van fietsverlichting. Verder kregen drie bromfietsers nog een boete voor het rijden op het fietspad. De verlichtingscontroles vonden op maandag tot en met woensdag plaats op de Kalvermarkt in Den Haag, de Zuidwal in Delft en op de Korevaarstraat in Leiden. Alle bekeurde fietsers kregen van agenten een fietslampje mee. De komende tijd zullen er meer controles plaatsvinden. Waarom is fietsverlichting verplicht? Fietsverlichting is verplicht, omdat je zonder fietsverlichting niet te zien bent in het donker voor het andere verkeer. Licht dragen op je fiets in het donker is eigenlijk heel logisch. Want met goed licht zorg je ervoor dat je obstakels op de weg beter kunt zien. En minstens zo belangrijk: anderen kunnen jóu beter zien! Daardoor kun je veilig over straat en zonder ongelukken thuiskomen. En je voorkomt een boete van 55 euro. Wat zijn de regels voor losse fietslampjes? Als je in het donker rijdt, bij schemer of slecht zicht moet je je voor- en achterlicht aan hebben staan, maar losse lampjes mogen ook. Op je jas, tas of lichaam. Zolang ze maar goed zichtbaar zijn. Met fietsverlichting heb je ook zelf beter zicht op de weg. Het zorgt dus (voor iedereen) voor een veiligere verkeerssituatie. Ook voor gemotoriseerde voertuigen, zoals een brom-/snorfiets, is het hebben van goed werkende verlichting verplicht. Gebruik je losse lampjes dan mag je ze niet op knipperen zetten. Andere weggebruikers kunnen je snelheid en afstand niet goed inschatten.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws