Rijbewijs ingevorderd op grond van artikel 130

05/01

Foto: politie

05/01

Foto: politie

Schagen – Donderdagavond kreeg de politie melding dat een automobilist mogelijk onder invloed zou rijden. De melder die achter deze auto reed, gaf door dat de bestuurder op de Provincialeweg in Schagen erg slingerde.

Via de C. Blaauboerlaan reed hij richting de Nes waar hij voor de gesloten spoorbomen stopte. De bestuurder wachtte na het passeren van de trein niet tot de spoorbomen omhoog stonden maar reed door het rode licht de overweg over.

Op de Beukenlaan reed hij tegen 2 geparkeerde auto’s aan waarna hij doorreed en verderop zijn auto parkeerde. Hier spraken wij de 37-jarige bestuurder uit Schagen aan. De bestuurder was niet van plan ons te woord te staan. Hij werd opstandig en pakte een agent vast tijdens de alcoholcontrole. De man is aangehouden. Vreemd genoeg bleken de alcohol- en drugstest negatief. Volgens de bestuurder had hij een te laag suikerspiegel en was zich van geen kwaad bewust.

Het rijbewijs van deze bestuurder ingevorderd op grond van art 130 Wegenverkeerswet. Het CBR zal onderzoek doen naar zijn rijgeschiktheid.