De avonddienst van politie Schagen

29/04

Foto: politie

29/04

Foto: politie

29/04

Foto: politie

Schagen – De politie van Schagen deelt een kijkje in de avonddienst van hen. Er zijn verschillende incidenten geweest waar de politie bij is geweest. De politie meldde het volgende:

De avonddienst begon met een eenzijdig ongeval op het fietspad in de duinen tussen Sint Maartenszee en Petten. Een 80-jarige vrouw kon door te lage snelheid een heuvel niet opkomen waardoor ze ten val kwam. Nadat ze door ambulancepersoneel was nagekeken kon ze haar weg weer vervolgen. Dank aan Reddingsbrigade Petten

Even later kwam de melding dat er een aantal personen op het station in Schagen vast in de lift zaten. De brandweer heeft de personen vakkundig bevrijdt. De lift is momenteel buiten gebruik.

Daarna hebben wij in Tuitjenhorn een jongeman aangehouden die ons beledigde. Wij waren daar vanwege een gesprek. Ineens begon de jongeman ons voor alles en nog wat uit te schelden.Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau Den Helder.

Aan het begin van de avond heeft er op de Slootgaardweg in Waarland een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een 47-jarige bestuurder reed vanaf de Zandweg de Slootgaardweg op maar in plaats van linksaf te slaan, reed hij echter het weiland in. Vervolgens reed hij de weg weer op en reed een tiental meters verderop tegen een boom aan.

Na het afnemen van een blaastest bleek hij onder invloed van alcohol te zijn.
De man is ter controle per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht waar een bloedtest van hem zal worden afgenomen. Dit ter vaststelling van de precieze hoeveelheid alcohol in het bloed.

De auto is door een berger afgesleept.