Jeugd pleegt vernielingen tijdens Luilak

30/05

Foto: politie Schagen

Schagen – De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 4:15 meldingen dat er een groep jeugd vernielingen aan het plegen waren. Tijdens de zoektocht naar de groep constateerde de politie dat een aantal vernielingen niets meer met het traditionele Luilak te maken hadden.

Op de Langestraat en de Dreef waren een groot aantal auto’s besmeerd. Op onder andere de Spoorlaan en Het Schip waren bij een aantal auto’s spiegels vernield en bekrast. Op het Plantsoen hadden jongeren fietsen op straat gegooid. De politie heeft een grote groep jeugd aangetroffen in de leeftijd tussen de 14 en 17 jaar oud.

De politie is op zoek naar getuigen van de vernielingen. Heeft u iets gezien of beschikt u over camerabeelden waar de vernielingen op staan neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem kan via 0800-7000. Zaaknummer: 2020109727.