Vijf automobilist onder invloed van drugs

13/06

Foto: politie

Schagen – De politie heeft vrijdag rond 10:50 een auto staande gehouden omdat de bestuurder met zijn telefoon in de hand aan het bellen was.

Bij de staande houding werd de 23-jarige bestuurder positief getest op het gebruik van THC. De man verklaarde de drugs als pijnstiller te gebruiken.

Een uur later zagen agenten op de Zijdewind een 32-jarige bromfietser die de aandacht trok. Bij controle bleek dat ook deze man onder invloed was van THC.

Om 17:00 werd een 32-jarige op de Havenstraat staande gehouden. Deze bestuurder reed ook onder invloed van drugs. De man testte eveneens positief op THC.

In de avond werd er om 19:45 een 26-jarige automobilist op de Welmolen staande gehouden. Deze automobilist was enkele weken eerder aangehouden voor rijden onder invloed van drugs. Bij het testten van de man werd duidelijk dat hij nu reed onder invloed van

Om 23:45 werd nog een bestuurder gepakt die onder invloed reed van drugs. De man werd staande gehouden op de Debbemeerweg. Naast dat de man positief werd getest op THC had deze ook geen rijbewijs.

Van alle vijf de bestuurders is er door een forensisch arts bloed afgenomen. De uitslagen zullen later volgen, waarvoor de bestuurders zich moeten verantwoorden.